papperstallrikar och kortspel


Jag borde gå upp och steka pannkakor. Laga byxor och  packa. Men jag är sådär fake-gravid-trött av pms och finner liksom ingen ork till det. Men det är väl bara att bestämma sig och göra...
 
Imorgon åker vi till en röd liten stuga med vita knutar. Och till råga på det så ligger den intill en hästgård och inte alltför många mil till stranden. Där ska vi hänga ihop med bästa familjen L, barnen ska leka och vi ska sitta i varsin solstol och tjattra. Papperstallrikar ska vi ha så att vi slipper att diska. Prinsessoutfit och kortlek ska ner i väskan. Semester. 

regniga dagar

 
När man har en fyra-åring som har ett stort "göra-något-behov" och vädret är sådär svenskt sommaraktigt så får man liksom helt enkelt göra något... Så fyndet på Helly Hansen regnkläder för två nittionio från gårdagens stadsbesök gjorde sig väl behövt idag. Ja eller halva setet åtminstone då ju midsommarklänningen måste synas. Igår var det inte bara vi som tänkte att "en-dag-på-stan-passar-ju-bra-när-det-regnar-som-det-gör". Nä, långa köer och många ledsna barn var det, två päron med skallebang (som köpt varsin hjälm då barnen ifrågasätter var våra är när vi är ute och cyklar) och ett konstaterande att det får bli mer barnvänliga utflykter hädanefter. Men visst, ett besök i lekdelen på a6 blev det. Lillasystern hängde en lite äldre kille i hasorna, klappade lite på honom. Kramade lite om honom. Busade lite. Busade lite till för att sedan slå till honom... Han tog lite hårt i henne för att markera. Men då bröt hon ut i skrik. Man tar fint i Signe minsann!
 
 
Så idag blev det alltså stadsparken med medlånad liten kusin att leka med! Visst regnade det då och då men barnen var glada ändå och fikat och glassen intog vi under tak. Signe hon traskade på så bra så i backarna när vi kollade in djuren och intog sedan en flaska välling i vagnen innan fikat. Ganska smidig än så länge... De lite större barnen dom lekte på alldeles själva utan det allra minsta lilla gnäll om blöta rumpor eller att dom var kalla, av just den anledningen som avsaknad av regnbyxor.. För några regnbyxor på skulle det icke vara. Hoppas fåfängan går över inom kort. 
 

projekt kökshörna

En tom garderob som fått vara både myshörna och förvaringsutrymme tidigare agerar nu kökshörna till tjejerna. Spisen har stått i Malvas rum, men ganska så oanvänd av henne om jag ska vara ärlig. Det mesta är det i hennes fall. Men Signe leker och grejar mer själv än vad storasyster gjort/gör så då blev jag lite taggad på att fixa iordning! Och kanske börjar storasyster att leka där nu med? 
 
Det gamla fönstret har vi fått av grannarna så jag har plockat bort glas och kitt för att barnsäkra det. Skrapat färg och beslutat att det inte ska målas om, jag gillar det som det är! Sedan har jag mätt ut och målat en plywood-skiva med griffelfärg till bakgrund. 
 
Den lilla bänken bredvid är en ikeapall med en plywood-skiva över som jag häftat in i en vaxduk. Sedan klippte jag remsor av det som fick hänga så att dom lättare kommer in i utrymmet därunder. Men jag anar att det mesta kommer att ligga lite överallt.  Som det ju gör i ett barnrum...