Förändring numero ett.

Där och då var det dags för en förändring. Krafttag! Som allt annat i föräldraskapet går det i vågor den där känslan att "Det är som det är. Eller dom är som dom är". Man kapitulerar och tänker att det ändå inte lönar sig, snart är vi tillbaka på ruta ett och det enda man vann var att känna irritation... Men nu jäklar var det dags att få det att fungera! Det började med att min doktor tyckte att det var dags att lära våran 4-åring att sova själv... För att JAG någon gång skulle få sova ensam och bra och därmed må bättre. Vi tog tag i det samma kväll!
 
Vi har ju ett rum för lite, men då Signe ju inte vill sova själv så blev lösningen att göra en sängplats under Malvas säng. Win win😊 Och gissa vad? Hon sover där varje natt nu och det går bättre och bättre och till och med bra! Så nu har våran 4-åring sovit säkert tre hela nätter under en tvåveckors-period. Första hela nätterna för henne bör tilläggas! Och att läggningarna nu är smidigare blev ju en bonus, för våran 7-åring vill ju inte somna själv... 
 
En morgon när jag kom in för att väcka dom så låg S redan vaken.
- Nämen ligger du här alldeles ensam?
- Nä, jag är inte själv. Malva är ju här!
 
 

Sockerdetox

-Tjejer, jag tänker att jag ska ha godisförbud fram tills Becca och Jonatan gifter sig. Inget godis och nästan inget fika. Är ni med på det???
- Nä.
- Men om ni får 200 kr var, och det är ok för er att fika hos andra. (Snälla, dom måste gå med på det på ett eller annat sätt!!!)
- Men vi vill ha lördagsgodis....
- Ok då, ni får 10 bitar var varje lördag. Och 200 kronor om ni klarar det. Bara vi inte fikar och äter godis hemma... (Jag lär barnen att förhandla! Om dom bara får tio bitar kan jag ju inte ta det).
 
Jag måste sockerdetoxa mig nämligen och klarar inte av om det finns godis eller kakor hemma, så jag var tvungen att få med mig barnen på det på ett kul sätt. Inte bara "sluta att köpa hem eller förbjuda dom" allt gott.
 
Jag har blivit en sådan sockerjunkie senaste tiden. Rotar i skåp och tar flera godisar åt gången,  så att munnen fylls utav det. Måste rena min kropp från begäret om jag ska bli nöjd med mig själv!
 
Supergod hälsokost som det måste bli mer av!  Bönor av diverse slag kryddat med garam masala, fetaost morötter som vart i ugnen, grönsallad och homous. Inspiration från Condecco👌 

Söndagsfeeling och vitsippsbukett

Sol & snö. Trädgårdsfix och tända ljus. Barnen har vart på förskolan/skolan och jag och Danne har sovit omvartannat fram till hämtning. Badat badkar med lilleman och läst på om ön Koh Jum som vi ska avsluta våran resa med nästa vår. Måste ju säga att det är himla kul att planera och drömma om komma skall! Och klockan var närmare sju när bilden togs och det är dagsljust ute- high five på den!
 
 
Just i badet var Abbe slående lik Signe! Ibland är han slående lik Malva. Och ibland Danne. Mig not so much.