Vårsolen!

Fantastisk! Hänger på altanen med en kopp kaffe och choklad medan Abbe sover i vagnen och barnen och deras kompisar leker på trädgården. Danne han kör på med företaget efter sin natthelg- renovering i fastigheterna som gäller nu ett tag. Jag och Signe tog en barnvagnspromenad till skolan  innan för att lämna tillbaka nycklarna som jag visst glömt bort att lämna när jag slutade. Även min dator står kvar i klassrummet... Det blev ju inget riktigt avslut så allt sådant där kom i skymundan under hösten/vintern. Men nu så, bättre sent än aldrig😉  Helgen var galet skön; tjejerna lämnade jag hos mina föräldrar på fredag eftermiddag för att sedan ta en promenad innan jag slog mig ner i soffan med en sovandes bebis, godis, popcorn och Pepsi max.  Njöt av lugnet, var upp lite för länge och fick en riktig matar/kräknatt efter det. Lördagen blev en lugn förmiddag för att sedan ta en långpromenad med en kompis och avsluta den med mat framför film med Danne innan han for till jobbet.  Så himla skönt och annorlunda med bara en bebis att ta hand om! Tänk att man hade det så en gång i tiden- och ändå hade man fullt upp - tur att man får dom en och en 😉
 
 
Summa summarum, jag hade alltså en riktigt mysig helg, jag hämtade hem barnen igen på söndag eftermiddag och bjöds då på söndagsmat innan vi åkte hem. 
 
Och just nu, tänk att det snart är vår på riktigt! Januari och februari försvann i ett nafs! 
 

Abbe sex veckor

Abbe är sex veckor och ler tillbaka mot oss och försöker även prata lite. Man blir lycklig i hela kroppen! Annars är hans specialitet att titta på lampor. ... Han är vaken på förmiddagarna i två-tre timmar för att sedan sova till fyra tiden, med lite matpauser däremellan, sedan är han vaken till åtta där han tar natt. Det är en kvällströtter  och morgonpiggelin vi har fått alltså. Han äter var tredje timme, från att han börjar att äta så nattetid är det att sova 2, 5 timme i stöten innan det är nästa matning. Han vill gärna stå eller sitta i knät när han är vaken, sedan tar orken slut och han gosar tätt, tätt ihop med stora ögon en lång stund. Han sitter bara korta stunder i babygungan /babygymet/bilbarnstolen då han vill vara uppe i famnen när han är vaken, däremot kan det fungera att ligga vaken i vagnen och kika på sin lilla kossa ganska länge. Han sover även i vagnen på dagarna! Och han tar napp! Både nappen och vagnsoveriet är han första bebisen hos oss på att klara av så jag tycker att han är supersmidig att ha att göra med😉 Han är smidig överhuvudtaget då han är en lugn liten kille som förvarnar när något är "fel" och som även kapitulerar ganska snabbt, t ex med nappen.... Lilla Abbe -gos fortsätter alltså att vara just en gos-bebis❤
(och att jag knappt använt systemkameran skäms jag för... )
 
 

Acceptans

Klarar jag det? Istället för att fightas mot tröttheten, rent ut sagt avsky den, kan jag kanske försöka mig på att gilla läget? Jag avskyr nämligen känslan av orkeslöshet , jag är egentligen en kreativ och social människa och att istället bli en soffpotatis som gråter lätt trivs jag inte alls med. Inte alls. Så jag lägger mycket energi på att vara arg över den känslan, skämmas över den och vill liksom trycka bort den. Men så tänkte jag tanken igår, att jag kanske borde acceptera det, tänka mig en lugn vår tillsammans med familjen,  så lugn den nu kan bli med tre barn, gilla läget i att slöa i solen, se på film och bara vara? Och dom dagarna jag känner ork får jag väl hitta på någonting då. Skippa att boka in saker och tänka framåt, leva i nuet. Kanske en viktig lärdom i vårt samhälle?  (Uäck,  blä- vill vara pigg, vill utnyttja hemmatiden, vill vara aktiv. Men det var ju det där med acceptans. ..) Klarar jag det? 
 
 
Men insåg igår att lilleman kommer att få en rolig bebistid,  vi borstade tänderna innan läggning,  samtidigt tränade Malva på ett dans-/sång uppträdande inför idag, det var Alfonsmusik och glada miner av båda systrarna inne på toaletten, Abbe satt i mitt knä med stora ögon samtidigt som vi höll takten tillsammans. Det är klart att trean har det bra! Sedan bröt det loss från ena sekunden till den andra. Big fight mellan M och S och bums i säng alltså! Men man kan ju inte annat än att säga att det händer saker hela tiden. ..