Semester alltså!

Abbe serverar te till barnen
 
En sådan där rastlös dag.
 
Sällsynt.
 
Jag är trött så att att det kryper i kroppen. Signe och Abbe är som hund och katt och kommer inte överens långa stunder alls. Vädret är fint men molnigt. En sådan där perfekt café-dag egentligen.
 
Istället har jag städat ur kaninburen efter en död liten näbbmus som barnen sedan gått runt med i en burk... Glas har kraschats och dammsugarslangen är trasig så det här fått sopats och svabbats så att splittret är borta...
 
Midsommarafton firade vi med vänner hemma hos oss. Jordgubbstårta, sill och potatis. Som hos merparten av hushållen skulle jag tro. Instagram flödade över av midsommarlekar och blomstekransar medan vi hade tagit beslutet att skippa kransarna i år då det dels var knapert med blommor plus att dom bara är på vid fotograferingen. Som vi också skippade🙈 Men barnen var nöjda ändå- lekte ute i regnet medan vi vuxna satt under gasolvärmen ända in till natten. 
 
Borde hitta på något så att Abbe håller sig vaken idag. Han är i perioden där han är vaken till elva om han sover middag men inte orkar vara vaken hela dagen om vi hoppar över sovstunden. Så nu på eftermiddagen är han galet rastlös och gränstestande då han egentligen är trött... Kanske en vända till stranden hjälper oss? 
 

Nu så!

Då var våran sjukvecka inklusive karantän över!
 
Nu väntas det lek och midsommarplanering!
 
Jäklar vad jag tvättat, städat, tröstat, kramat, rett ut skrik och bråk av trött småfolk den här veckan.
 
Pjuh!
 
Nu har vi haft två dagar där det varit full rulle men utan att leka med kompisar vilket kräver lite mer sysselsättning av mammi här, vilket innebär pysselverkstad. Det kändes som att de bott vid tv:n dom andra dagarna liksom...
 
 
Men igår blev det kollage, tillverkning av bilbana till lillbrollan; det limmades stränder och snäckor längs vägen, det klistrades sjöar och målades hus. Det gjordes blandningar av diverse skafferiinnehåll, filades ljus (?), knäcktes ägg (?), käkades glass, plockades blommor och klipptes gräs. Ja, några av grejerna hände när jag vilade med Abbe. Då passade de på, om man säger så... 
 
Själv är jag fortfarande aptrött, jag hoppas på att det är den sega förkylningen som fortfarande inte släppt, plus att jag har fått hålla full rulle igång med feber och skallebang hela veckan. Det tar ju också på en att klappa barn över ryggen flera nätter när de hänger över en hink... Jaja, nu är denna veckan över, många veckor sommarlov väntar och Danne går snart på semester! 
 
Jag funderar SÅ på min framtida yrkesbana och det tar galet mycket energi och fokus. Skolan jag är anställd på håller på att byta ledning. Igen. Vad är det jag så småningom ska komma tillbaka till? Eller ska jag byta bana? Vågar jag det? Eller tar det mer än vad der ger? Vad händer efter valet i höst? Kommer det att ske några förändringar? Jag kommer ju att behöva jobba sådär 25 % i början efter sjukskrivningen och sedan öka det, och just den tidsperioden kanske inte är den bästa, eller ens möjligt, att byta? Vad vill jag om jag stryker skolan från min lista??? Vad kan jag mer än att vara en bra lärare?
 
Ja, mycket funderingar alltså!!! 

Ur barnamun

Signe har hittat en korsordsbok bland kalas-paketen.
 
"Jag tänkte att den här passar mig!"
 
Mycket riktigt, det gör den ju. Hon börjar att ljuda och skriva orden, blir klar med det ena efter det andra. Tillslut blir det också svårare och svårare och hon skriker när hon inte klarar det, hon är SÅ FRUSTRERAD!!! 
 
"Åh (tårarna sprutar!) Nu är det så svårt så den mer passar till Malva😡 (hon vrålar i frustration! Sedan lugnar hon sig och sänker röstläget till hotfullt) Men jag tänker i n t e  ge den till henne (muttrar hon i Lotta på Bråkmakaranda)"