70-talsvillan som var i behov av vit målarfärg- mycket vit målarfärg!

Förra veckan jobbade jag bara ett litet dygn, så planen var att vi skulle njuta av sommaren EXTRA mycket just då, av somriga grejer som dagsutflykter, strand och bad:) Men helt plötsligt hade den veckan gått- och vad hade vi gjort? Målat,målat och satt upp lister! Först och främst regnade det ju, den 30gradiga värmen var bokstavligen som bortblåst:( Så med regnet försvann "njutaavsommarentanken" och ersatttes av "passapåattfixaklarthärhemma" vilket nu i slutändan var alldeles ok:)

Förra sommaren och hösten kämpade vi på som attan här hemma! Vi målade fönster och dörrkarmar (det var visst det enda jag gjorde...) spraymålade tak, bytte kök, rev vägg, la nytt golv i köket, tapetserade och satte upp nya lister i (nästan) hela huset!  Och detta skedde i repris efter att ha gjort i stort sett samma sak året innan i lägenheten, och detta samtidigt som jag var gravid och sedan som bebisföräldrar- så när julen kom så var lixom energin till renovering (eller över huvudtaget kasnke?) långt nerstoppad i någon av flyttlådorna som vi inte packat upp... Men så kom då förra veckan och helt plötsligt så fick vi rycket att måla klart fönstrerna i data-/och sovrummet och att sätta upp listerna där med! Och då äntligen blev det ljust och fint som jag vill ha det och genast blev det oxå mycket roligare att sätta upp hylla, byta gardiner, nya rullgardiner kom upp och annat smått och gott som höjer mysstämningen:) Så nu har vi faktikst bara två små fönster kvar, och dom är på toletterna, så känns inte så viktikgt:) Sedan är det i princip klart- inomhus iallafall;)

Längtan

Det är helt ok att jobba, och det går någorlunda bra att vara utan Malva med. Men gud vad jag längtar efter henne! Varenda litet barn som jag ser får mig att tänka på mitt eget lilla hjärta som är därhemma med sin pappa:) Och sedan när jag är hemma kan jag lixom inte få nog av Lillhjärtat- allt hon gör är bara så fantastiskt överstyvt;)♥ Som allt prat som kommer nu;) 

Jag njöt till och med härom natten när hon vaknade halvfyra och ville läsa bok! Så jag skickade in Danne till andra rummet så att han skulle få sova och så tände vi lampan och läste bok efter bok där under tiden som solen gick upp tills vi sedan somnade igen vid halv 7:) Jag går på någon förälskeenergi som gör att jag knappt behöver sova så (6 timmar per natt...)...men idag svider det faktikst i ögonen och jag mår illa av ren sömnbrist måste jag nog erkänna;)

Och jag har vant mig vid tanken på att jobba lite i höst, känns faktist riktigt kul att få gå till ett jobb med jobbarkompisar och goa 4-5 åringar som jag kan ha lite bokstavsinlärning och pyssel med:) Det är ju inte ens speciellt mycket som jag kommer att va borta! Det är nog en lagom inlärningsperiod till hur det kommer att bli till våren, då kan vi nog inte skjuta på jobb-/ och förskoleverkligheten mer.... Men även om det ska bli kul att jobba så ser jag extra mycket fram emot dagarna som jag ska vara med Lillhjärtat- då ska jag gosa och leka extra mycket med min egen lilla donna:) 

                           Vilket jag ska göra kommande två dagar här nu som jag är ledig:) 


                                          
                                          Malva har hittat högklackade skor i
                                          min lillkusins rum, och snacka om
                                          att hon trippade fram som en liten dam;)

Lite snack mellan lillhjärtat och mig
Lillhjärtat har ju börjat att prata lite nu:) Här kommer lite översättning så att ni uppmärksammar vad hon säger;)


M: Pappe, pappej, pappe (i konversationen om att hon ska måla)

M- Baaja den, (om vilken penna hon ska ha)

J: Tokrumpa
M: Thokk thokk umpa

J: Akta så du inte trillar ner
M: Tilla inte neej