fredagsmys med drömmar

Signe fredagsmyser i sin koja med en Tottefilm, Malva somnade tidigt efter sin första femdagarsvecka. Hon var så trött så trött och med ny förkylning i kroppen, inte ens en vecka gick hon fri. Danne har åkt till jobbet och jag har slagit mig ner med ett glas pepsi max, måste hålla mig undan godiset denna veckan. Förra veckan med tårta, godis och fika ledde till viktökning, och det går ju inte för sig när jag ska åt andra hållet!
 
 
15 cm pudersnö har det fallit från skyn under dagen så imorgon hoppas jag på lite pulkaåkning, tror nästan att det isåfall blir första pulkastunden i år för mig och tjejerna?! Hoppas Signe glömmer bort problemet med vantarna då, dom som är i vägen hur vi än gör.
 
Och så är jag så jädrans sugen på att planera in en Thailandresa framöver. Bara måste få ur mig det.

nej dagish

 
Den där dagismogna ungen hon fick ett återfall idag. Hon grät imorse och ville inte alls till "dagish", vaknade efter en för kort natt och släppte inte taget om mig, sedan somnade hon på väg till förskolan. Så jag gick på magkänslan, och struntade i frökens reaktion som sken igenom, släppte in Malva på dansen och så gick vi tillsammans till Ninnies avdelning och stannade där nästan en timme tillsammans, innan vi åkte hem igen. Tanken med det är ju att jag vill att förskolan ska fortsätta att vara en rolig plats att vara på, och om man är trött och lämnas till personer man inte är trygg med så är ju risken att man bara känner sig övergiven. Nä, nya tag imorgon och så tar vi en mysdag idag! 
 
Men nu när lillhönan sovit en timma på soffan har jag tränat pilates och styrka med min redan träningsvärkande kropp, andra träningspasset denna veckan!

nu är vi två igen

All eloge till alla ensamstående där ute i världen som gör det här dag efter dag och vecka efter vecka. Idag landade vi här hemma strax efter sex, tjejerna hämtades ju av mamma så dom har hängt där, käkat pannkaka och myst runt i fyra timmar. Men imorse blev det bråttom bråttom, jag har inte fått in rutinen att komma iväg alla tre. Och då började jag en timme senare idag än vad jag ska för att få inskolningen att klaffa, så rörigt var det när vi kom hem. Finns ju roligare saker att göra än att plocka undan efter frukosten innan man plockar fram kvällsmaten så att säga... Men nu har Danne kommit hem och vi är två som ror runt livet igen. Känns mycket bra det!
 
Pappa kom hem med Hello Kitty godis och största klubborna till sina tjejer!
 
Signe var ledsen idag när jag lämnade, men hon tog Malva i handen och gick in ändå. Jag vet inte hur länge hon var ledsen, men jag vet att dagen hade varit bra. Hon hade somnat på madrassen när det var vila och var alldeles hög när min mamma hämtade, pratade tokhögt och visade stolt runt mormor på sitt "gagish". Hon är stolt, pratar hela tiden och är lycklig. Kan nog säga att hon var förskolemogen hon!