Vill inte sova själv

Lilla skruttan. Sover tätt, tätt ihop med mig. Hon har i hela sitt treåriga liv slocknat i soffan på kvällarna. Hon säger självmant "Godnatt" till paddan när hon är trött, stänger av den och gosar in sig för att somna. Lätt som en plätt. Men senaste veckan har vi nattat henne då hon helt plötsligt inte alls velat sova eller vila självmant längre, men i ett mörkt rum så har hon somnat snabbt iallafall, bara vi hävdar att vi bara ska gosa och mysa i sängen.  Inte sova.  Men det går inte 30 min innan hon kommer uppspringandes alldeles förvirrad och förtvivlad med orden "man får inte lämna mig!".
 
Så nu ligger hon här, tätt tätt ihop med mig i soffan, lilla älskade vän💜
 

Thailand i sikte och livet i övrigt

 
Nu vågar jag hoppas. Hoppas på att komma iväg, hoppas på att komma till sol och bad! Jag känner att vi verkligen behöver det, att bara få vara tillsammans hela familjen känns så lyxigt! Men det där att helt släppa och våga längta. Nej, så har vi inte haft det; förutom att vi fyra ska hålla oss friska så har vi haft en oro över att en väldigt kär familjemedlem ska försämras. Nu håller vi tummarna för att hen ska komma på bättringsvägen igen! Livet är skört och ingenting man ska ta för givet. Jag känner mig oerhört tacksam över min familj och jag känner en sådan lycka över att våra barn är friska och starka, lyckliga och fulla av kärlek åt alla håll och kanter! 
 
Vi har bokat en bungalow, ett litet hus i paradiset, nära en vit strand och ett turkost hav. Kan det bli bättre?! Första dagarna ska vi hänga med mina föräldrar som har varit i Thailand en vecka redan, dom bor några mil från vårat ställe, men med en taxi ordnar vi nog det lätt och smidigt☺  Ska bli så himla gött! 
 
 ..........................
 
Idag har jag varit och tränat, kompade ut måndagkvällens möte och istället för att åka hem och lägga mig i soffan så hade jag väskan packad för lite styrketräning! Var inte alls på humör egentligen- men väl där så kom jag igång utan problem.  Och alldeles ensam var jag till på köpet! Jag har hållt minst 10.000 steg /dag plus två träningspass i veckan, ätit hyfsat nyttigt förutom att jag inte alls lyckat hålla sockerstopp... Jag blir nog tvärtom, blir galet sugen och äter mer om jag inte lyckats hålla mig ifrån det, så efter halva månaden gav jag upp och sedan blev det bättre 😉 
 
........................
 
Lekbordet ska dock upp på vinden, och fåtöljen är mer rosa i verkligheten!
 
Och ljuskronan ska ju självklart hitta sin plats över bordet.
 
Annars har vi gjort en total omflyttning av hyllor/byråer mellan väggar i kök och tv:rum. Köket har helt plötsligt ändrats från praktiskt med stor ikeahylla och lekmatta till ett väldigt trevligt /mysigt ställe med en läshörna med en blocket-fåtölj från Tranås. Mer ordning och reda alltså vilket ger ett mer städat intryck ➡ harmoni till köket (som tyvärr) delas med skrivbords-/arbetsplatshörna. Men vi är nöjda! Så roligt att göra om med det man redan har, ja och så blir det ju  alltid något nytt...
.................
 
Och så har ju den här godingen fyllt tre. Men det är värt ett eget inlägg😊

Hit och dit...

Nu sover dom sedan knappa timmen tillbaka. Berg och dalbanan har stannat och lugnet har infallit. Högt och lågt har det vart idag. Redan från att jag hämtade på förskolan och fritids så har det skrikits, gapats, fightats. För att sedan bli bästa vänner. Först för att lillasystern lekte jultomte, hon ville då åka på kälken själv. För det finns ju bara en tomte. Sedan vem som skulle sitta längst fram. Jag drog i tysthet hem mina två skrikande barn på en grusad gångväg... Eller förresten, nu var det bara den som fick ge sig och sitta längst bak som skrek. Den andra sjöng hitte-på-sånger högt och tydligt. Men då skrek storasystern ännu högre för jag "såg väl minsann att det var mest synd om henne då lillasystern faktiskt var glad nu när hon fick som hon ville?!" 
 
 
Väl hemma lugnade dom sig när mitt tålamod tog slut och jag gav lite skuldkänslor och sa att det faktiskt var mest synd om mig som fick dra hem dom där två som i godan ro kunde glida fram, när dom egentligen har egna starka ben att gå med! Det var väl egentligen rena lyxen att få åka kälke hem en vinterdag??!! Va?? Va?? Va???
 
Vi hamnade i soffan/framför brasan med antingen en padda, tv eller "Villaliv", kramades lite och frågade hur våra dagar hade varit. För egentligen var vi ju ganska trötta allihopa.
 
När eftermiddagen hade gått och vi hade hämtat ut paket till lillasysterns treårsdag, handlat ingredienser till densammes tårta, köpt kaffe och en kokt korv till tiggaren utanför affären så landade vi hemma. Önskan om att baka tårtbotten idag kläcktes, vilket jag tyckte lät som en trevlig idé! Men hallå! Hur tänkte jag? Det hade ju tidigare visat sig hur en ickefungerande teamwork- anda såg ut idag. Det drogs och slets i både mjölpaket och visp, ströbrödet hamnade på halva golvet och hela mig. Tålamodet tog slut och dom fick visst inte fortsätta att hjälpa till...
 
Men där och då blev dom lite beroende av varandra; Hur dum var inte deras mamma egentligen?! (Man får ju hjälpa dom på traven litegranna liksom...) Helt plötsligt gjordes det "fredagsmys" till lillasyrran helt efter hennes önskemål. Gurkbitar och morotstavar. Bästa storasyrran!
 
...Och hallon i turkisk yoghurt...
 
Jag kunde städa undan...
 
   ...och tjejerna fortsatte att leka. Dom ordnade kalas i Signes rum, hämtade matlåda till kvällsmat och var bästa vänner igen. Tänk så bra det är att ha varandra ändå!
 
Nu ska jag slå in paket då vi firar Signe med sång och paket på sängen imorgon istället ... Det blir bäst så. I den här familjen är vi inte vana att behöva fira någon mitt i veckan då vi alltid är lediga på våra andra tre födelsedagar; röd dag, höstlov och jullov för oss andra, men så är det ju inte med våran minsting. Men i år tänkte vi att i o m att jag är ledig imorgon, Danne börjar på eftermiddagen och Malva tänkte jag kunde vara ledig med oss (men det ville hon ju inte alls..) så kunde vi ju ta en mysig födelsedagsmorgon som alltid. Passa på innan storasyrran börjar ettan. Men nä, hon ville till skolan, men vi andra är ju lediga tillsammans iallafall och kan baka spöket Laban tårtan som hon önskat. Så firar vi på torsdag också. Både hemma och på dagis.
 
Vad hon har önskat sig? En skateboard, en bilbana med snabba bilar och en robot. Våran coola treåring!