Det är ta mej tusan sommar!

 
 
Idag hade jag två barn hemma, en lillplutt och en storplutt. Mellanplutten hade utedag med "medtag fika" så hon bakade kladdkaka här igår och så skulle hon ha med grädde och jordgubbar för att lägga på... Malibu-barnet. Nu badar hon och kompisen i poolen.
 
Jag tänker varje förmiddag att vi ska åka till stranden på eftermiddagen men när Danne väl är hemma så orkar jag inte ge mig iväg. Plus att tjejerna alltid vill stanna hemma och leka för vi åker ju jääämt till stranden!
 
Barns uppfattning alltså. En gång med mig och en gång med pappa... Men leken slår högst vilket ju är en förbannad tur för mig just nu så att jag slipper att känna mig som en kass morsa! 
 
Jag fick magont igår när den himla "Kris-broschyren " damp ner i brevlådan.
 
Vad är det vi inte vet om?
 
Läste den och fick känslan av att de ville förmedla att alla borde gå en kurs i att inte tro på allt dom läser,  att vara källkritiska, vad kommer "faktan" ifrån?
 
Just nu blir det galet mycket mun-till-mun och skrämselpropaganda om olika grupper och religioner i samhället. Grupperna slås mot varandra. Pensionärer mot invandrare. Skola mot äldreomsorg. Sjukvården mot barnomsorg. Alla är rädda att få minst. Alla behöver resurser därför är det lätt att bygga osämja, att snacka om siffror som man inte har en aning om egentligen. Plus att siffror är lätta att manipulera och för "oss" vanliga medborgare är det svårt att förstå vad det innebär när t ex polisen får si och så mycket. Vad gör det i realiteten? Jag tyckte väl egentligen att det var bra info men det skrämmer mig något galet när jag tänker på krig och oss. Jag googlade skyddsrum och insåg att det finns ETT att ta skydd i för hela våran ort med drygt 7000 invånare...
 
Men annars. Ja, vädret är ju gött😉
 

Mors dag och ur barnamun

"Jag kan inte sluta le för det är så roligt att leva!"
                                                                     /Signe 6,5 år
 
Signe gav mig manikyr i morsdagpresent så hon har målat mina naglar idag, hon gjorde varannan blodröd varannan ljusröd och så målade hon dit blommor med hjälp av grillspett. "Det blir ju jättebra, lite såhär kinesiskt tema" konstaterade hon🤗
 
 
Hon älskar skönhet, designa kläder, smink, frisyrer och allt sådant där. Alltid valt Barbie på paddan. Malva valde Ronja Rövardotter och djur, skog och natur från start och Abbe han fokuserar på bilar, traktorer, Spiderman och Hulken... Så gick det med mitt försök att könsneutralisera barnen. Jag trodde att jag lyckades i o m att jag fick Malva först. Tji fick jag när tvåan kom och likaså trean😂🙈 
 
Jag fick även ett uppdrag av Danne igår; att packa badväskan och sedan åka iväg med en kompis till Skövde SPA. Hängde i de olika bastusarna och baden men hittade favoriten på en varm, stor hamamsten. Två utmattade själar sögs ner i magin i stenen och somnade nästan i lugnet. Så skönt! 

Strandbesök och bio

Igår eftermiddag tog jag med barnen till stranden en stund för att undvika fritidsgården som blir här hemma.  Mina tre och mellis längst bort på stranden där det var minst folk.  
 
 
Jag har alltid haft mina småttingar nakna på stranden för jag tycker att det är så otäckt med blöta badkläder för dom. Men igår var det bara min småtting och kanske två till som gick i nakenskrud och resten av alla 1-2 åringar hade badkläder. Jag kände det som att jag för första gången borde skyla min lillknodd vilket också fick mig ganska irriterad för någonstans i mig vill jag ändå att barn ska få fortsätta att vara omedvetna och fria små nakenfisar på stranden!
 
Danne kom och bytte av mig när han slutade då jag och några kompisar skulle gå på bio. En biokväll när det är 25 grader utomhus och till råga på allt så var det visst Jönköpings marknad också.  Det hade jag helt missat! Kunde inte låta bli att skratta högt över hur konstigt det kändes att vandra omkring bland tusentals människor från ena sekunden till den andra! För x antal årsedan var ju det årets happening. Först shopping och sedan fest och karuseller! Nu visste jag inte ens om det! Men bio blev det och sedan en fika på det. Tokgäspade på hemvägen! Himmelen vara galet vacker i sitt rosaskimrande mönster. Vättern låg alldels blank och speglade hela spektaklet!
 
Helt plötsligt har jag kommit till en punkt när naturfenomen är mer helande än folk och marknad!