Kort update

Ja, så det kan bli. När jag inte bloggar på regular basic så blir det inget bloggande alls verkar det som men vi lever och frodas allt ändå. Utan dokumentation. Nytt i det Seitl'ska hemmet är dels att jag och Malva ska bli med glasögon. Malva på deltid och jag på heltid. Men då jag antagligen kommer trivas bäst med linser så ska jag till optikern idag igen för att göra ännu en syntest till linserna. Tänkte passa på att hitta lite sommarplagg till mig med när jag ändå är ensam i stan!
 
mina skruttar kom med frukost på sängen på morsdag, deras pappa jobbade så dom fixade det alldeles själva💜 
galenpannorna
 
Visserligen från snapchat, men något sådant här blir det, fast i svart. Malva valde bågar i blått hon. 
 
 

Studiedag

Oh, här snackar vi om slappdag! Det är studiedag så Malva är hemma från skolan, hon hasade upp här vid niotiden och sedan har vi ägnat förmiddagen med att kolla på filmklipp från när tjejerna var små. Danne sov länge då Abbe som blivit förkyld bökat rejält under natten... Alldeles alena drog jag sedan till gymmet för ett svettpass delux. Vet inte vad dom hände men blöt blev jag🙈
 
Igår pratade jag med chefen om hur jag ska jobba på höstterminen så nu är det klart att tisdagar och onsdagar blir mina och då får Danne ta måndagar, torsdagar och fredagar.  Signe är placerad i förskoleklass, men vi har inte fått reda på om det blir i bästisen klass, som vi har önskat!

20%en?

"20 % av våra barn sover för lite" fick jag höra av Jenny Klefbom. Detta ger samma "symptom" som adhd. Genast tänkte jag på min femåring som har galet svårt att vara stilla med sin kropp; själv förklarar hon att hennes kropp "gillar att gympa" och när hon vaknar på morgonen och genast är igång förklarar hon bara att "det är ju för att hennes kropp har fått vara stilla hela natten!" Jag tänkte på sömnbrist eller bara väldigt aktiv, för adhd är det inte. Hon har ju sovit yttepytte lite sedan hon var alldeles ny men nu kanske hon behöver mer sömn? Så jag har lagt henne vid 19.30 istället för vid 21 nu två dagar i rad. Samma med Abbe. Abbe somnade vid 19 igår  (i vanliga fall runt 20). 
 
Kan ni fatta vilken galet skön kväll jag hade! Danne jobbar kvällskift så jag är själv med läggningarna, men när alla tre sov vid åtta så njöt jag till fullo!
 
Vid 04.30 kom Malva då hon hade drömt mardröm ( Igen. Nästan varje natt just nu...). Bredvid mig svarar en klarvaken Signe att hon "förstår att syrran är rädd och att hon gjorde helt rätt som kom till mamma, hon hade gjort samma lika minsann!" Malva somnade om. Det gjorde inte Signe.
 
Hon sover nu istället...
 
Abbe då? Han hade varit vaken inatt...  Hur jag gör ikväll? Vi får se😉