Dockan Agnes

När jag låg i sängen och läste månadens Mama så hör jag hur det bökar och grejas i köket...Rätt som det är kommer Lillstrumpan springandes: "Mamma, mamma tom (kom)! Agnes sitta dä!"
Och när vi kom ut till köket så hade Malva ordnat frukost till dockan Agnes, hårdkokt tennisboll blev det;) Hon tar hand om Agnes som om det vore hennes egen bebis. Hon byter blöja, byter kläder, matar med välling, ammar, kör henne i vagnen och stoppar om henne i sin famn. Det är mammas flicka det;)


 Tre generationer äter frukost idag!

Fullspäckad helg

När ska jag väcka lillstrumpan egentligen??? Idag ska jag parera sömn mellan läkartid och möte på jobbet och då drämmer hon till med att vara vaken två timmar på natten så att vi inte har en susning om hur hon vill ha det... Hon skulle ALDRIG klara en dag utan att sova- särskilt inte om hon ska vara glad tre timmar under planeringstiden ikväll! Vaken inatt var hon för att hon hade ont i sina fötter, igen...Tredje gången nu på kanske tre månader- undrar om det är träningsvärk efter allt bus i helgen?? Hon vaknar och är ledsen och vill att vi ska "båscha" och "puscha" på hennes små ömma fötter, sedan verkade det gå över och hon var bara allmänt "pigg", lillskruttan! Hon ska absolut sitta upp i sängen nuförtiden för att inte somna (både kvälls-/och nattetid)- för hon är nämligen jättepigg, verkligen;) Det får hon självklart inte för sin snälla mamma utan hon ska minsann ligga ner och då kanske "råka" somna, vilket hon gjorde tillslut...efter två timmar av lite stränga tillsägningar. 

Vi har haft en jättemysig helg med mycket olika sociala aktiviteter. Varför inte klämma in alla på en helg så att man kan ta det lilla lugna fram till jul sedan;) Först var det ju fredagsmys med L´arna, som just nu innebär ganska mycket utredningar om vem som hade telefonen först eller vem som hade just den blåa stolen just då;) Danne och M är otroliga- att dom inte bara kan ge sig,) Men däremellan är dom så söta så, pussas och kramas som bara den;) 

Lördagen drog igång redan vid halvåtta när lillstrumpan vaknade, gjorde inte iordning oss förrens vid tolv strax innan Malva och jag skulle ta en liten power nap före korvgrillningen på E´arnas trädgård- mysigt:) Malva åt i princip sin första korv, snabbt som bara den! Varför? Jo, deras lilla hund var nämligen hack i häl hos henne hela tiden och konkurrerade väldigt bra om denna lilla kalla kycklingkorv;) Så på våran önskelista iår står det HUND med stora bokstäver!  Efter lite glögg där fick tyvärr lämna dom lite abrupt och snabbt åka hem då vi hade hela 5 minuter på oss innan D´arna steg innanför dörren för lite lördagsmys= varma mackor, ett glas rött och lek på mattan med deras son hamnade på schemat (Malva somnade snabbt vid nio efter att ha jagats på Bobby caren av en krypande liten kille!) Men fyra vuxna människor på lekmattan är väl en ganska trevlig syn kan jag tänka mig;)

 
Livrädd för att hunden ska äta upp korven;)  Sötnosar inväntar kvällsmat:)

På söndagen fick jag sovmorgon!!! Gick upp halv tio för att fixa adventsljusstaken och koka gröt och lyssna på lite Peter Jöback tillsammans med Danne och Malva:) Vi har nästa en meter snö utanför så julkänslan infinner sig lätt iår tycker jag! Danne hade fått i uppdrag att handla mossa till adventsljusstaken och röda band till apelsinerna som skulle hängas upp. Men han kom hem med röd mossa då den vita var slut och dubbelt så breda band än vad jag hade skrivit. Som tur var. För det blev nämligen väldigt fint:) Banden knöts runt ljusstaken och mossan lyste upp bra tycker jag, apelsinerna hamnade på ett fruktfat tillsammans med dom frostade äpplena och så var det ännu mera jul i vårt residens:) Därefter åkte vi genom all snö ut på landet för att fira kusin som fyllde 18, strömavbrott och tända ljus förhöjde minsann mysstämningen bland alla 30 släktingar;)

 

 
Det har bildats ett snötak utanför köksfönstret!

                                                             Sovruffs a la Einstein;)

Nä, nu är klockan tjugo i tio och hon sover fortfarande, så nu måste jag nog gå in och pussa lite på henne så att hon vaknar till!!!

Snöhataren förvandlades till ett snömonster...

...och ett glatt sådant:D Hon bara älskar det! Två timmar galen snölek har vi haft nu- själv blir man också tokglad och beter sig som ett barn när man ser hennes glädje över hur kul det är att slänga sig i snön, kravla, leka "nu tar jag dig" i snögångarna på trädgården och åka pulka och kasta snö! Så nu har vi en liten tjej med rosor på kinderna här bredvid oss! Och för övrigt så kan vi ställa tillbaka hennes säng i hennes rum när vi vill, för det var inga otäcka drömmar utan en varm liten tjej som sov dåligt pga det...När hon vaknade och var ledsen så gick vi in till henne, pussade och stoppade om henne under det tjocka täcket igen. Naturligt när det är så kallt ute, men ack så fel... Så nu sover vi gott här igen, med lite mindre täcke på henne;) Och så busar vi i snön med:D 

Snart kommer familjen L på lite fredagsmys med hämtmat framför Idol (eller ja, sallad och pizza har vi visst bara att välja på när man bor som vi gör....), men det ska bli mysigt och gott det med!