Happy birthday to you på 7-årsdagen älskade lilla fia-lotta!

Och så vart det här fina lilltrollet hela sju år. Hon har haft födelsedags -frossa ett par dagar, spänningen tar liksom över på denna lilla donnan när något roligt ska ske. Och att fylla sju år var visst väldigt roligt! Hon är så nöjd över sin födelsedag som jag nog aldrig sett henne💖 
 
 
Det började med sång och väckning på sängen, paket och ballonger och varm choklad som glömdes bort. Discolampan som var i ena paketet bjöd till disco när alla paket var öppnade. Sedan har vi tradition sedan tre år tillbaka att hitta på något roligt tillsammans hela familjen, igår blev det bowling och hamburgekäk! 
 
 
Vi bowlade allihopa med humöret på topp, drack coca-cola och tog selfies med förra årets födelsedagspresent. Malva såg så cool ut i sin nya födelsedagsoutfit med svarta tighta jeans med skinnknän, rosa-glittrigt bälte och sin New York tröja med en glittrig hund på. Som en typisk 7-åring.
 
Efter bowlingen åkte vi vidare till Bada Bing Burger, en hamburgerrestaurang som öppnats i "vårt gamla hus" i stan. Vi bodde på 7e våningen med Vättern utsikt i det huset när Malva var ett litet knyte i magen. Men nu var det 7-årsdagen som firades där.
 
 
Sedan var det bara hem och städa, handla och pynta för oss vuxna och lek med barnen på gatan för Malva och Signe. Vi hade bestämt oss för att göra det "enkelt" för oss. Så för att slippa ta in extra bord för alla 20 barn så blev det picknick på köksgolvet med lakan och småbord, paketöppning först och sedan fika. För att sedan när kalashumöret hamnat på topp gå ut och leka och grilla över öppen eld.
 
Discolampa, tända ljus och spindelväv vid paketöppnarplatsen. Och så kuslig musik som strålade högt ur högtalarna för att höja stämningen på Halloween-temat.
 
 Blodiga händer på fönsterna...
 
 Gravstenar ute i trädgården. Vi hade marschaller på marken och ljuslyktor upphängda i träden.
 
Dukning pågår innan alla kompisar kommer. Även här var det spindelväv med spindlar i, skrattande häxor och massa tända ljus!
 
 Alla i väntan på fikat!
 
Glassbomb på långpanna! Inget hemmabakat, inget spöklikt men väldigt nöjda barn ändå😉 
 
Efter att ha lekt Sardinburken och limbo i mörkret så blev det korvgrillning över öppen eld. Vi hade vart ute i skogen tidigare i veckan för att hämta 23 pinnar som täljts till grillspett...
 
Eldarna förgyllde utomhustillvaron ganska så rejält! 
 
Pricken över i:et var att Malvas bästa dagiskompis som flyttade i somras kom som en överraskningsgäst ☺ Hon klev in genom dörren med en grön mask för ansiktet för att sedan avslöja sin tillvaro några minuter senare. Sedan dess har dom lekt, fnissat och myst tillsammans, med öppehåll för att sova på olika håll. Men hon var kvar länge igårkväll för att dyka upp här igen när Malva åt frukost. Så nu pysslar dom i köket med presenterna tillsammans. 
 
Vi hade en såå nöjd liten tjej här igår och imorse när hon vaknade,  så himla härligt att se. Sju år nu alltså😊 
 
Häxan och katten innan partyt💕
 
 

Att njuta några meter från kurragömmat.

Nio barn som härjar runt på trädgården, låter som sjutton, stampar runt på altanen och river lekstugan. Ja, eller dom leker kanske kurragömma eller något i den stilen. Det är iallafall höstlov på en gata med lärarföräldrar och föräldralediga familjer. Jag sitter med en kopp mjölk med kaffe och en kanelbulle, ska läsa Living och njuta en sekund.
 
 
Läkaren sjukskrev mig en månad till och nu när mitt sinne har vaknat till liv har jag bara en trött kropp att ta hand om och skämma bort lite extra. Sedan hoppas jag att jag kan jobba lite i december, innan jag går hem på riktigt för att snuffa bebisnacke. 
 
Känns som en bra plan tycker jag. 
 
Men just nu ska som sagt njuta en sekund.

Att ligga steget före.

Nu är alla barnens födelsedagspresenter och julklappar inhandlade. Färdigt alltså så här tre månader innan den sist födelsedagen! Vi packade in oss tre stycken vänner i en bil för en heldag på Gekås, Ullared. Och heldag blev det, knappt 14 timmar efter att vi åkt packade jag in alla kassar i hallen här hemma. Kroppen och huvudet värkte, jag kunde knappt gå då fötterna var så onda och ryggen stel, magen hård som en boll och jag ville nästan kräkas av trötthet.
 
Men med en stolthet som den sanna shoppingjägaren jag är!
 
Så himla skönt att allt är klart, jag tvivlar på att orken är så stor där några veckor efter nyår, antingen med en stor mage eller med en liten nyföding... Att fördriva tiden inne på detta gigantiska varuhus är inga som helst problem, jag tror att bara baby-/och leksaksavdelningen tog oss fyra timmar, sedan lite matpauser på det, lite heminredning, julavdelning, smink och barnkläder, ja då är det inte konstigt att vi hamnade i kassakön lite senare än vad som var tänkt! 
 
Idag gömde jag mig i solstolen på altanen under eftermiddagen. Min välbehövda egentid. Fredagspodden och solsken fick peppa mig till att orka resten av dagen efter gårdagens roliga pärs. Jag hörde hur den där mammiga lillhönan vrålade där inne (Danne och Malva var alltså där) över att jag var "borta". Så fruktansvärt för henne...
 
Sedan att jag några dagar tidigare tvivlat på om jag skulle kunna följa med, det hade jag hela tiden i tankarna. Så jag tog det lugnt och kände efter väldigt noggrant. Jag har nämligen haft sammandragningar som gör ont. Även i vila. Jag har liksom vaknat med dom... Så jag har pratat med en jättegullig tjej på förlossningen, över hur jag ska tänka och det där att det är bättre att komma in en gång för mycket än att det blir försent. Särskilt med tanke på att min kropp visat benägenhet på att föda för tidigt en gång innan. Det är svårt att veta, men oron gnager ju sådana dagar då allt inte känns helt 100, när man anar att sammandragningarna inte är inom det normala, men man vet liksom inte riktigt heller... Och så snurrar tankarna på vidare sjukskrivning. Hur ska jag tänka? Det vore kul att jobba någon dag i veckan fram till jul, bara för att få ett bra avslut. Det känns lite konstigt att jag bara gick hem, påbörjade knappt terminen, så som jag slet förra året, alla relationer man bygger upp med alla barn. Att det bara blev att jag gick hem som om jag hade feber och ont i halsen och sedan var jag borta. Känns så himla snopet och tråkigt! Samtidigt vet jag ju hur jag mår, vad jag orkar. Och så gnager det ju att Tigerlilja inte ska komma ut för tidigt nu när jag känner samma tendenser som med Malva. Tankarna snurrar i 110!
 
Men nu är det strax dags för fredagstaccos! Malva har ett höstlov framför sig och Signe går in på sin andra "lov-vecka" då hon känt sig "gråtig" på förskolan för att hon längtar efter mig. Vi får se hur det blir framöver. Jag anar även att hon haft samma förkylning som jag och Malva och även mina föräldrar som hade dom över natt förra veckan. Alla, jag bortser från mig då jag är konstant under-isen-trött, har varit dundertrötta. Så vi får se efter lovet hur vårt liv ser ut!