Projekt barnrum #2

Den klassiska uppdelningen. Mannen bygger och snickrar och frugan sköter tvätt, matlagning och barn. That's life just nu. Jag älskar ju att snickra i vanliga fall, men nu pallar inte min rygg det. Tyvärr. Men Signes rum är på G tack vare Danne! Tapeterna blev inte majvillan/ körsbärsdalen då butikerna här i närheten inte fick tag på den, lite besvikelse på den... Så det fick bli en tur till Rusta istället för att komma vidare med den platsbygda kojan och sängen. Där hade Danne och jag valt en tapet med rosa/turkosa romber på men den ville barnet i fråga inte alls ha, utan hon ville ha en med en massa tomma ramar på. Kompromiss ännu en gång fick det bli!
 
 Nuläget:
 
Lite färg, tyg, stege och staket som fattas. Och sängramen behöver få en list runtom så att den blir klar. Och så ljusslingor och annat mys som förgyller det hela!  

Små minikläder på tork

 
När jag var uppe på vinden för att leta efter adventsstjärnorna så hittade jag tre kassar märkta med bebiskläder strlk 50-60, jag har tänkt att det saknades vissa plagg  innan - och ja, det gjorde det uppenbarligen! 
 
Det är en konstig känsla det här med graviditetsveckorna den här gången. Jag är rädd att min trötthet inte försvinner, det måste den ju göra om jag ska orka ta hand om bebisen. Just rädslan för hur det ska gå ha jag lite svårt att hantera, därför förtränger jag att det inte är så lång tid kvar. Malva låg ju bara 22 dagar längre än vad den här har gjort nu...  Jag var ju helt säker på b12 - brist då det hjälpte efter en månad, men nu vet i sjutton. Jag är återigen supertrött, är det hormoner så kanske dom försvinner i samband med att vi får Tigerlilja till oss? Eller är det utmattning/depression. Depression tror jag ju inte då jag inte känner mig ledsen eller har ångest, jag är mer bara fruktansvärt trött. Jag har ju varit helt utmattad, men nu har jag inget behov av att sova tre timmar varje dag som jag haft innan, men vila är galet nödvändigt. Och så har jag väldigt ofta huvudvärk. Ja, den här graviditeten är psykiskt tuff helt enkelt och jag både längtar efter att den snart är över samtidigt som jag är lite rädd då jag inte är riktigt säker på att jag orkar ett år till med "trötthet"... Men att tvätta små minikläder är terapi, det gör det hela mer verkligt❤ Och en annan verklighetsbild är när man ser en bild på hur trångt det är i magen, trots att varje rörelse påminner en om det!
2 kg bebis fördelat på 40 cm. Klart att det är trångt- nu ska lillhen bara fördubbla vikten och växa en decimeter till under veckorna som är kvar;)

Välkommen in till dukat bord

Vi har startat upp en ny verksamhet här på eftermiddagarna. Vi bedriver den ideellt, det ingår mellanmål och en hel del städ efteråt. Och trots brist på energi eller vilja till det så är det bara att klämma fram ett trevligt och välkomnande smiiile. För varje dag så står det ett flickebarn där i dörren, ja förutom våra egna två och grannarnas. Vilket barn det är det varierar, för det finns ju en del att välja på i skolan. Verksamheten vi bedriver liknar den som bedrivs på skolan efter skoltid. Just det, fritids hette det visst. Så nu längtar den här mamma-fröken efter vår och värme, där man kan servera lite mellis på altanen och det sedan fortsätter att lekas utomhus. Utan en massa kläder som tar plats och blir blöta och sandiga... Det har ju varit så smidigt när det har räckt med dom på gatan, dom som har sitt eget "mellis-bord" att komma hem till. Det positiva är att man lär känna sitt barns klasskompisar, bara det att jag ju just nu uppskattar lugnet av ett tyst hem. Men Dream on.
 
 
Jag haft en kass natt, en med illamående (?), galen huvudvärk och toalettbesök varje timme. Nä, jag var inte så pepp på att vakna när jag knappt sovit. Men jag visste att jag hade drygt tre timmar för mig själv att se fram emot, efter att lillasyster lämnats på förskolan och mannen som annars jobbar eftermiddag/kväll den här veckan skulle till stan och fixa en massa ärenden. Ensamtid. Som jag börjat att uppskatta det! Det är som att min kropp boostar  inför att bli med bebis för imorgon går jag in i vecka 33, ca 50 dagar kvar tills vi får träffa Tigerlilja!
 
Och jag har fortfarande inte riktigt fattat att vi ska ha en bebis till.