Velikonocní oslavy

Igår var det alltså dags att fira den tjeckiska påsken med Dannes bröder och kusiner med tillhörande barn! Vi begav oss till en mysig liten sjö mitt ute i ingenstans, Bastasjön:) Där solades det, umgicks och grillades det för fullt! Barnen sysselsatte sig nästan hela tiden nere vid sjön, och den ena blev blötare än den andre;) Efter ett tag så tog papporna barnen på en runda runt sjön så att vi andra kunde gömma godis och ägg i skogen- helt enligt tjeckisk tradition antar jag;) När barnen sedan kom blev det ett himla tjohej och springande runt buskarna, de äldre kusinerna kom med hela famnarna fulla av hittegods;) När allt är upphittat samlas det i en stor hög i mitten för att delas lika. Så där satt det tio förväntansfulla barn med tindrande ögon som tillslut satt med varsin rejäl godishög i knät! En helmysig dag alltså:)

Så här, Jan och Jana, så kommer det lite bilder så att ni ser att vi sköter traditionerna rätt:)

Malva börjar med att måla ägg på "morgonen" (klockan blev visst 11 innan vi "kom igång";)
#1 - - Lykkeliam:

Hej Josefine!

Vi har försökt få tag på dig via mail angående din vinst hos Lykkeliam. Vi har skickat mail (den 18 april och den 25 april) till

[email protected].

Tag gärna kontakt med oss, [email protected]

Hoppas påsken har varit bra, och trevlig kväll.

Mvh Jessica på Lykkeliam

#2 - - Studentmamman:

Såg att min tidigare kommentar försvunnit och jag hoppas inte du tog illa upp över att jag publicerade din kommentar. Ni läsare sätter ofta igång tankar hos mig och för att få en helhet i mitt resonemang väljer jag att låta en del kommentarer vara utgångspunkten. Jag tycker du tog upp ett väldigt viktigt ämne som jag vet att många håller med dig om och något som är viktigt att belysa. Ge dig gärna in i diskussionen igen för jag vill gärna fortsätta ta del av dina åsikter kring detta.