Nja till Berlin

Berlin gav ingen positiv/mysig upplevelse... Det kändes helt enkelt bara som en stor stad! Vi såg Brandenburger  Tor och Checkpoint Charlie, vi gick omkring väldigt mycket för att få en känsla av staden, men den blev inte speciellt bra helt enkelt! Kanske är kul som party stad? Men med barn var den ingen höjdare...det var långt att gå mellan sevärdheterna och på alla gator var det bilar vilket resulterade i mest "bråk" med Malva:( Hon är inte van vid att det är farligt att röra sig, så hon ville inte alls hålla handen eller sitta i vagnen utan springa fort fort överallt. Jag blev helt nojig och tillslut arg på henne (rädd att hon skulle bli påkörd av bil, buss, cyklist. Ja allt!) Hon blev ledsen och jag och Danne arga... Inte lätt när man inte förstår begreppet dö utan får svaret tillbaka när jag sa att hon kunde dö att "men jag vill dö!" Hmm, ja, det lät ju inte allt för snällt när jag då sa att det kommer blod från huvudet, dina ben kan aldrig springa mer, du kan aldrig leka, du får aldrig träffa lilla L mer och så vidare... Tillslut gick det in för henne, vi blev kompisar och hon höll min hand så fort vi närmade oss något farligt!

Kvällen blev bättre då vi mötte upp en barndomskompis till mig som bor i Berlin. Det är ett årsedan vi träffades men det är alltid kul att se henne:) Vi är uppväxta som systrar fram till tonåren så det är bara att spinna vidare på sista daten och vad som hänt sedan sist då vi inte hörs alls mellan det att vi träffas! Härligt med folk som man inte får dåligt samvete för att man träffas så sällan- utan det flyter på ändå!

Vi hade egentligen tänkt att åka båten till Sverige på kvällen och ta en förmiddag i Berlin på söndagen, men vi insåg att man inte hinner ta sig in med tunnelbana och uppskatta den lilla stunden det blir, så vi bokade om båten  till klockan 13, och åkte direkt efter frukosten med bilen! Malva hade gråtit på natten för att hon längtade hem och det kändes som att våran energi var slut den med... Så det blev en resa mellan 08.30- 21.30 som gick kanonbra! Jag är så imponerad av detta bilåkande- för två årsedan trodde vi aldrig att det skulle fungera!! Då hade vi en liten som fick total panik i det här att sitta fast, hon kunde inte åka bil och inte åka vagn- för då satt hon fast. Men nu blev det en lek av det här att inte sitta fast- för då kommer polisen och hon åker i fängelsehålan och får leva på vatten och bröd och sova på golvet. Detta lekte vi om och om igen;) Vi turades om om vem som var polis och vem som fick sitta i fängelset, men det slutade alltid bra då mamma kom och hälsade på och hade bakat en kaka som hon gömt en såg i. Den inlåsta kunde då såga upp gallret och fly undan polisen! En stor eloge till Malva Signe Maria alltså för en kanonbra resa:)

Och väl hemma, vilken glädje för henne!!! Hon började med att hoppa studsmatta, sedan se på Pingu, gick vidare till att ta fram alla husets filtar och mattor för att fixa en sångsamlingsmatta, sedan ropade hon in mig och Danne för att vi också skulle slå oss ner där hon ordnat och grejat en bra stund. Sångpåsen låg framme och sedan var det sångsamling som gällde här vid halv elva på kvällen;) Hon ville inte sova- bara leka! Men tillslut varvade hon ner och somnade, och sover fortfarande;) 

Så summa summarum: Nja till Berlin med småbarn. Men så kom vi också nästan direkt från Prag;)

Men måste tillägga att tyskarna verkar vara ett väldigt barnkärt folk! Vart vi en gick så var det folk som satte sig ner på Malvas höjd för att prata med henne:) Tumme upp för det!