inskolningstankar

Efter fika med vän och besök hos barnens gamlamormor så hamnade jag i koma-position. En lat själ tar visst tillvara på möjligheten. Dataspel med Malva och bokläsning med Ninne. Den sistnämnda har vi förövrigt ganska svårt att få ordning på gällande sovning just nu. Dygnets timmar stämmer inte överens med hennes klocka alls. Hon håller i gång mer än vad det är tänkt för ett småfolk i så unga år, så har det ju alltid varit men vi har kunnat reglera det med "annorlunda sovningar" för hennes ålder. Men nu går inte det längre.
 
Det fungerade konceptet fattas oss helt enkelt.
 
Jag har ringt och pratat med hennes blivande förskola också. Önskat de två inskolningsmetoderna i en. Får se om det är möjligt att tillgodose våra önskemål om detta? Det sista året har det varit blandade åldrar på Malvas dagis, jag har därför varit väldigt lugn vad gäller inskolning av lillasystern, hon skulle ju haft Malva nära liksom. Men trycket på barn ökade och lagom till nu blir det alltså småbarn på ena sidan och storbarn på andra. Precis som när Malva började. Så mitt mammahjärta brast lite med tanke på Signe och jag vill ju att starten blir bra! Det finns två sidor av våran yngsta. En som gärna sitter ihop med oss, hennes arm på våra bröst, en navelsträng som är svår att kapa. Otroligt mammig alltså! Den andra sidan är en liten tuffing som kan vara "aningen" sträng mot andra barn. Blickar som kan skrämma och små armar som spänns i hopp om att visa hur stark hon är. Våga inte mucka med henne. Men hon är gärna med och leker med barnen, de äldre barnen älskar hon, dom som inte tar hennes grejer, dom får många kramar av en gosig liten tjej. Och nya grejer är ju toppen! Andra barn är ju toppen! Vi får helt enkelt se vilken eller vilka sidor som tar överhanden i förskolemiljön? Jag hoppas och tror att det kommer att gå bra. Men sådant där vet man ju aldrig!
Bara storasyrrans trygga hand finns där så är man gärna med på allt. Till och med att stå i kören och sjunga inför 250 personer på julavslutningen.