Diktläsning och dansuppvisning

Det lilla lugna innan ruschen tar sin början.
 
Om en stund är det Luciaträning inför kvällens uppträdande för Malva. Hon ska läsa dikt och vara tärna i Missionskyrkan. Sedan är det dags för repetition och dansuppträdande på julmarknaden för både Malva och Signe innan det är dags att bege sig till Luciafirande igen! 
 
I torsdags var det skolans lucia, det lästes dikt även där. Men en annan. Hon hade velat vara Lucia, trodde liksom på riktigt att just hennes namn skulle dras så hon gick med magont i dagarna två över nervositeten. Besvikelsen när det inte blev så kom ut i ilska och ett snack med Signe om att det är "bäst att du passar på att vara Lucia nu på dagis, för sedan kommer du aldrig att få vara det mer!" 
 
 
#1 - - Madde / ★ Livet som mamma, lärare och doula i Dalarna ★:

Men du så mysigt det låter :).
Usch det där med lucia, är lite sånt där jag har svårt för. Vet hur besviken många barn blir över att inte få bli lucia.

Svar: Jag har aldrig tänkt så förrens nu när mitt eget barn kom upp i skolåldern! Men här tycker jag att alla lärare/ledare har skött det snyggt så hon har fått läsa dikt istället. Fast att det inte riktigt väger upp just Luciarollen😉
Josefine