En rostad med nutella, tack och så lite meducin.

Vi skippar allt oftare att käka ute två gånger per dag och väljer oftare alternativ som mikrohavregrynsgröt och nutellamackor; antingen till lunch eller till kvällsmat. Så ikväll, med en öroninflammation i huset samt fem kassa magar har vi hängt hemma. 
 
Våran strand med en svävande Signe
 
Vi har hunnit med att hänga på en ny strand/pool idag. Samt ett läkarbesök. Mina småkusiner, morbror och fru anlände ungefär samtidigt som mina föräldrar åkte. Idag var vi alltså på Klong dao med släkten- eller rättare sagt i poolen på Southern lanta där dom bor ett par nätter.
 
Klong Dao som idag bjussade på ett vatten varmt som i ett badkar!
 
Lite chipspaus i solen för barnen!
 
Southern Lanta var ett ställe som kryllade av svenska familjer då svenska skolan ligger på detta område. Det är inte ett ställe som jag hade valt att bo på för det var rena rama barnklubben runt poolen vid tretiden! Nä, där vi bor är det också nästan bara svenska familjer vilket är jättesmidigt för barnen som då lätt kan hitta lekkompisar-  men det känns ändå inte som en "svensk-by" här i negativ mening...  
 
Vi har haft en väldigt trevlig dag, Malva har lekt loss i poolen med extrakusin Greta medan den andra extrakusinen Olivia har passat Abbe, Signe hon var däremot tyst och dämpad...
 
Abbe-bus i lekparken
 
Igår var vi på apoteket och köpte öronProppar och öronDroppar då hon har ont i ena örat. Vi hade då kommit överrens om att hon inte skulle doppa huvudet i vattnet, utan ta det lilla lugna. Men det är ju inte det lättaste när man precis har lärt sig att simma- både under och över vattenytan till på köpet! Jag tänkte att det var därför som hon inte ville vara med och leka då även Malva och Greta är riktiga blötdjur som är mer under än över ytan. Så jag tog med Signe till det 40 gradiga havet istället och försökte få henne lite gladare där. Men utan resultat. Min morbror och fru, som har två öronbarn, tyckte att vi skulle ta S till doktorn vilket jag gjorde när vi kom hem, läkarstationen är bara två minuter från oss så det var ju bara att knalla dit. Doktorn där konstaterade att det var öroninflammation så vi kom hem med tre flaskor olika mediciner!
Men här visade det sig att medicinerna smakar tuggummi. En himlans tur då det är tre flytande mediciner två till tre gånger per dag! 
 
Nu får vi hoppas att det vänder snabbt, både turistmagarna på oss allihopa och öroninflammationen på Signe. Det är tur att vi bor i eget hus med liten pool och nära ner till havet!